In de prachtige omgeving van de Provence, op 25km van het Lac de St.-Croix en de Gorges du Verdon ligt een klein dorpje Bras d’Asse. Hier gaan wij 6 maanden wonen, werken en hopelijk veel bezoek ontvangen! Kom gerust even langs!

donderdag, maart 23, 2006

Rescue 911

Donderdag 23 maart; 1230 uur; Kolonel Annelies, Sergeant Roel en Rescue Rangers Jef en Seppe zitten op post, bij Marie-Louise en Inge. "Wie nog een pastiske?" klinkt het al voor de derde maal. Sergeant Roel knikt goedkeurend. Kolonel Annelies houdt het wijselijk bij witte wijn. De zon schijnt volop en meter Tine geniet van de heerlijke warmte, oren en ogen gesloten (zo hebben we ze het liefst,nvdr) Plots merkt sergeant Roel in de verte een zweevliegtuig rondjes draaiend in de vallei. Inge merkt nog op dat hij nog moeilijk hogerop zal geraken. Plots verdwijnt hij uit ons vizier.
Kolonel Annelies roept direct de Rescue Rangers op, die iets verderop de beekjes aan het inspecteren zijn.
Alarmfase 3 wordt van kracht: Marie-Louise, Inge, Kolonel Annelies, Meter Tine, van toeten noch blazen op de hoogte, de 2 rescue rangers en ondergetekende springen in de rescue-bus en gaan op zoek naar het verdwenen vliegtuig.
Meter Tine vraagt voorzichtig wat er aan het gebeuren is, maar de tijd dringt en we chasen richting Brunet, alwaar het vliegtuig het laatst is waargenomen!
We rijden al een tijdje lags de velden, er wordt zelfs al gesproken van de bermuda driehoek, als we plots in de verte een eenzame piloot langs de kant van de weg zien, met iets verderop, tenmidden van een tarweveld (net gezaaid), het ongelukkige zweefvliegtuig.
We hebben de piloot, ondanks het feit dat hij van dietse komaf was, meegenomen; Inge en marie-Louise hebben hem naar zijn huis gevoerd en the rescue rangers, Kolonel Annelies en ik zijn hem later gaan helpen depanneren (met ons fototoestel, deze keer)
1630 uur. De operatie is geslaagd en volledig afgerond. Tijd voor een nieuw pastiske...