In de prachtige omgeving van de Provence, op 25km van het Lac de St.-Croix en de Gorges du Verdon ligt een klein dorpje Bras d’Asse. Hier gaan wij 6 maanden wonen, werken en hopelijk veel bezoek ontvangen! Kom gerust even langs!

zondag, januari 14, 2007

Daar is de lente, daar is de zon....
De seizoenen zijn niet meer wat ze geweest zijn... het onderwerp van de dag in het kleine Bras d'Asse.
Om de school te sponseren gingen we gisteren meedoen aan het lotospel in de Salle polyvalente. We vertrokken wat vroeger met picnic en wandelschoenen (voor Seppe botten) en hoopten daar meer geluk te hebben dan vorige week. Al vlug hadden de kinderen het voor gezien gehouden, zeker als Jef wist dat er maar een kleine kans op winnen inzat. Bij Roel verhoogde de spanning met de minuut, tot er een mandje met koffiezjattekes zijn richting uitkwam. Gelukkig.
Als afsluiter eens even binnenspringen bij de vernieuwde 'bar du centre'... Na een aperitief met de burgemeesters van Bras d'Asse en Le Vieux, met de nieuwe onderburen, met Jacques onze Belgische collega en niet te vergeten Marco vriend aan huis en de locals, werd het wat later dan voorzien. De vijf kinderen slaagden erin geld in te zamelen om hun kikkerspelletjes te sponsoren, en de zoute nootjes en olijven deden hun werk. Volgende week opnieuw maar dan op kosten van Mimi en Cyriel.
De everzwijnen en hazen kunnen vanaf vanacht weer op beide oren slapen, het jachtseizoen is voorbij. Als het van Roel afhangt zijn het nu de vissen en truffelvliegen die hun rust kunnen vergeten. We weten al hoe we moeten zoeken naar truffels, nu alleen nog de goede bomen weten staan en het komt hier nog goed.
Met Jef en Seppe gaat het meer dan goed. Jef zijn week is al volgeboekt met afspraakjes, en Seppe zal ons ook deze week duidelijk maken dat hij al groot is en niet klein. De schatten.
A plus...