In de prachtige omgeving van de Provence, op 25km van het Lac de St.-Croix en de Gorges du Verdon ligt een klein dorpje Bras d’Asse. Hier gaan wij 6 maanden wonen, werken en hopelijk veel bezoek ontvangen! Kom gerust even langs!

zaterdag, juni 10, 2006

Moet er nog zon zijn?

Nu het eindelijk in Belgie ook zomert, zijn onze voorlopig laatste bezoekers weer vertrokken en kabbelt het hier rustig verder, alhoewel men niet van kabbelen kan spreken, het heeft in geen weken meer geregend! Vorige week zijn er welgeteld 20 druppels neergekomen op onzen berg en de wind zorgt er dan voor dat ze al ver opgedroogd zijn voor ze nog maar in de grond kunnen dringen! Ge zou de boeren hier eens moeten horen klagen! 't Is hier niet alleen te droog (dat zijn ze hier wel gewend) maar het is volgens hun normen veel te koud (overdag slecht 21° en 's nachts koelt het te fel af) waardoor hun plantjes maar niet willen groeien!
Awel hun gebeden zijn verhoord! Wij kruipen de laatste dagen in de namiddag binnen in ons koele stulpje en kijken dan naar den tennis, of trainen ons in pingpongen, tegen dat de jeugd van Bras d'asse in juli arriveert (dat we eindelijk eens kunnen winnen). 's Avonds komen we dan weer buiten en steken de barbeque aan, gisteren bij Agnes en Fred; vanavond bij ons op den berg met Sabine en Sebastien en Marco en natuurlijk steeds een vrolijk stel kinderen daaromtrent.
Neen, we beginnen het hier stillekesaan goed gewoon te worden, het provencaalse leven!

5 Comments:

Blogger US said...

Dag familie Jacobs. Hoe zit het intussen met de Fransen in't WK voetbal? Spanje doet het ni slecht hé. We hebben ook al in ongeveer een maand geen regen meer gehad, tot vandaag. De heuvels rond Ronda beginnen stilaan bruin te kleuren. Pjotr zou nog eens willen bellen met Jef, zijn jullie intussen al skype-baar? groetjes, Babs en Co

9:59 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

laat jullie het zuid franse leventje maar welgevallen, 't Is hier inderdaat ook zomer nu en dat zullen we geweten hebben...
Temperaturen zullen altijd aangenamer vallen bij jullie, gigi...
En wat die "ster-allures" betreft, da gaat vanzelf weer over zulle seppe...doe nog maar effekes voort zo

8:14 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Warm jullie maar al op, in de mate dat dat nog nodig is, voor een hoop vlaamse drukte binnenkort! En niet te veel oefenen met pingpong, da's eigenlijk oneerlijke concurrentie ;)
Cu soon, Mario

11:56 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Hoi daar Jef en co !
Hier een seintje van Annik van De Loods uit Gent. Ik heb daarnet je papa gezien ! Hij heeft me jullie weblogadres gegeven en ik ben eens gaan piepen wat jullie al allemaal meegemaakt hebben daar in het verre zuiden ! Prachtig kunstwerk hebben jullie van papa's haar gemaakt zeg ! Papa zegt ook dat Jef al heel goed frans kan praten... ga jij ons wat woordjes leren als je terug komt Jef ??
Ik kom vast en zeker nog eens piepen op jullie weblog en wens jullie nog een prachtige tijd toe in Bras d'Asse !
Vele groetjes van Annik en de kindjes van De Loods !

9:59 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Dag Luitjes

het blijft zo stil aan 't front ? Zijn jullie in een dipje gevallen na ons vertrek ? Ik wou nog even zeggen dat we echt een leuke vakantie gehad hebben ! Dikke merci. Vele groetjes aan Jef en Seppe

David, Pamela en Hilke en Lare

10:38 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home