In de prachtige omgeving van de Provence, op 25km van het Lac de St.-Croix en de Gorges du Verdon ligt een klein dorpje Bras d’Asse. Hier gaan wij 6 maanden wonen, werken en hopelijk veel bezoek ontvangen! Kom gerust even langs!

dinsdag, februari 21, 2006

Week 3:

Net nu we begonnen zijn aan ons terras hebben we een vaste afspraak!We gaan naar Spanje! Nog tot donderdagmiddag druk staan beton maken, keien uit de Asse gaan halen en op onze knieën zitten om het terras af te krijgen. Donderdag om 17 uur kunnen vertrekken. 19 uur aan een stuk (ieder telkens 3 uur rijden + 3 uur rusten) gereden tot in Ronda. Pjotr was nog op school. Om 14 uur mochten we hem gaan afhalen; wat was dat een weerzien! Net 2 jonge honden die over die koer aan het hollen waren. Het is op film vastgelegd, maar het lukt ons niet om deze te uploaden.
De dag daarna een heuse bergwandeling gedaan samen met Nederlandse inwijkelingen waarna we ons tegoed hebben gedaan aan lekkere tapa's, tot we geen pap meer konden zeggen.
Het weer is iets minder hier, nogal wisselvallig, maar nog altijd stukken beter dan in België ben ik zeker. Jef, Seppe, Pjotr, Lotta, Anna en Ada (tja, we zorgen voor het nageslacht) laten het niet aan hun hart komen en amuseren zich hier samen te pletter!
Zondag alvast de verjaardag van Tom en Seppe gaan vieren bij Conchitta (een van die hollandse inwijkelingen) rustig op den boerenbuiten. Tom zorgde voor een lekkere rijstmaaltijd en in de namiddag hebben we pannekoeken gebakken.
Maandag moest Tom vertrekken naar Belgie, heeft Annelies lekker gekookt (jaja, ons Annelies ontpopt haar hier tot een echte chef kok! Als het zo doorgaat word ik nog nen dikken!) en samen met Seppe een heerlijk verjaardagstaart gemaakt.
Vandaag naar de stierenarena geweest met de kids (behalve Lotta, die moest naar school) en naar het museum van Ronda, over de holbewoners en de moslimoverheersing.
Vanavond nog eens zeer lekker eten en morgenvroeg vertrekken we weer naar Frankrijk, waarschijnlijk stoppen we nog eens in Barcelona, want het zou zonde zijn om dit te laten links liggen.
Slukes en tot volgende week.

Nen dikken merci aan Tom,Babs & the kids alsook Sophie, Filippe en Ada, voor de spetterende vakantie! Hopelijk wordt dit herhaald

Roel, Annelies Jef en Seppe

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hallo Jacobus, Anna-lisa, Jose en Guiseppe! Wij hebben ook enorm genoten van jullie bezoek. Ik hoop dat we snel eens richting Frankrijk kunnen komen om jullie koninkrijkje te bezichtigen. Dan brengen we zeker ook het sesamstraatvoorleesboek mee :-). doei!!

10:12 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home