In de prachtige omgeving van de Provence, op 25km van het Lac de St.-Croix en de Gorges du Verdon ligt een klein dorpje Bras d’Asse. Hier gaan wij 6 maanden wonen, werken en hopelijk veel bezoek ontvangen! Kom gerust even langs!

dinsdag, februari 14, 2006

Week 1

GVD!!! Dan voorziet ne mens zich op de guurste weersomstandigheden hoog in de bergen, krijgen we hier te maken met een stralend zonnetje en om en bij de 20 graden aan ons broek! Rap onze wintervesten, sjaals, dikke truien etc. uitspelen en met de zonnebril op onze snoet kunnen we aan onze uitpak beginnen. We hebben ons op ’t gemak geïnstalleerd, terwijl Jef en Seppe de buurt verkenden, in praktijk komt het er op neer dat ze vooral snel vol zand hingen.
’s Namiddags ben ik met de kornuiten naar beneden gereden om iets te eten te halen, ’s woensdag blijkt de lokale supermarkt toe te zijn! Weer een tegenvaller, maar die hebben we in de bar du centre snel doorgespoeld met een pastiske op het terras in ’t zonneke; Jef en Seppe wouden dan al even naar de speeltuin, en daarna zijn we in het naburige dorp “La Begude” (afstand Bras d’asse – La Bégude = 1 km!) naar de kruidenier geweest. Eind goed, al goed!
De volgende dagen waren even warm, en hebben we Jef ingeschreven in het plaatselijke schooltje (vrijdag pas, donderdag was het immers staking!) We hebben elke middag buiten gegeten.
Zaterdag zijn we gaan skieën in Le Grand Puy, het is redelijk narcistisch van de plaatselijke bevolking om van le GRAND te spreken, want het is immers een heel klein skigebiedje, maar het ligt slechts 55 km van Bras d’asse (dus op een klein uurtje rijden) en het is er zeer rustig.
Zondag rustdag, ’s avonds zijn Annelies en de kids gaan wandelen, de berg af, ik ben hen iets later gaan halen… in de bar du centre! Zorro Jef en ridder Seppe hebben daar pannekoeken gekregen van Franky, de cafébaas, of liever, van zijn liefke! Ik niet… Maar goed ook, want achteraf bleken we geen cash geld meer te hebben! Gelukkig nog net voldoende kluitergeld in al onze zakken kunnen vinden om alle consumpties netjes te kunnen betalen. Nu hebben we geen enkele vcent meer! Morgen zeker naar een kaske!
Maandag is het de eerste schooldag voor Jef! Jef is zeer flink geweest! We hadden afgesproken, om de eerste week halve dagen te gaan om een beetje te wennen, maar maandagmiddag wou hij in de namiddag ook al gaan, dinsdag had hij al een vriendje en 2 “grote jongens” op hun bakkes gegeven! Jef rules!